Retseptid & Info

Info

Kasulikke linke

Vaata, kuidas toimub õlletegu:

123 456789101112

 

Retseptide leht

Pruulmeistrite IPA

  • Alkoholi % 6.7
  • OG: 1,061
  • IBU: 57,5
  • Pärm: Mangrove Jack’s M36 või Wyeast Labs #1056
  • Humalad: Columbus ja Amarillo, dry hop Citraga

Linnased:
Kogus: 262g/liitri kohta (efektiivsus 75%)
Château Pale Ale 70%
Château Vienna 20%
Château Crystal 150 10%

Meskimine:
1. Sissemeskimine @65°C 75 min
2. Kuumutus 76°C 10 min

Keetmine:
Keetmine 100°C juures 90 min
50% humalaid lisatakse 30 min möödudes
25% 30 min enne lõppu
25% 15 minutit enne lõppu.

Milky Stout

  • Alkoholi % 5,1
  • OG: 1,050
  • IBU: 49
  • Pärm:Mangrove Jack’s M15 või Wyeast #1084
  • Humalad: Magnum, Willamette

Linnased:
Kogus: 220g/liitri kohta (efektiivsus 75%)
Château Munich 80%
Viking Chocolat 10%
Odrahelbed 10%

Meskimine:
1. Sissemeskimine @65,5°C 75 min
2. Kuumutus 76°C 10min

Keetmine:
Keetmine 100°C juures 90 min
Lisada 10g/L kohta laktoosi
80% humalad lisatakse 30 min möödudes
20% 30 min enne lõppu
Soovi korral dry-hopping Willamette-ga

Suitsune Porter

  • Alkoholi % 5.9
  • OG: 1,058
  • IBU: 30,1
  • Pärm:Mangrove Jack’s M36
  • Humalad: Challenger, soovikorral dry hopping Mosaic’iga

Linnased:
Kogus: 250g/liitri kohta (efektiivsus 75%)
Château Munich 65%
Château Cafe Light 15%
Smoked Malt 15%
Château Black 3%
Château Choclat 2%

Meskimine:
1. Sissemeskimine @68°C 75 min
2. Kuumutus 76°C 10min

Keetmine:
Keetmine 100°C juures 90 min
30% humalaid lisatakse 30 min möödudes
40% 30 min enne lõppu
30% 15 minutit enne lõppu

Mexican Cerveza

  • Alkoholi % 5.6
  • OG: 1,053
  • IBU: 19,7
  • Pärm: Mangrove Jack’s M76
  • Humalad: Traditional Hallertau, Tettnanger

Linnased:
Kogus: 230g/liitri kohta (efektiivsus 75%)
Château Pale Ale 65%
Château Cara Clear 5%
Maisihelbed 30%

Meskimine:
1. Sissemeskimine @50°C 30min
2. Kuumutus 64 °C 90min
3. Kuumutus 76°C 10min

Keetmine:
Keetmine 100°C juures 90min
75% humalaid lisatakse 30 min möödudes
25% 10 minutit enne lõppu

Brewdog's Punk IPA

  • Alkoholi % ABV 5.6
  • OG: 1,053
  • IBU: 35
  • Pärm: White Labs WL007 või Mangrove Jack’s M15
  • Humalad: Chinook, Ahtanum, Cascade, Amarillo, Simcoe, Nelson Sauvin

Linnased:
Kogus: 279g/l kohta.
100% Maris Otter Pale Ale

Meskimine:
Meskimine @69°C 60min

 

Keetmine:
Keetmine 100°C juures 60min
0,37g/l koht Chinooki lisatakse keetmise alguses

keedu lõpus lisatakse:
1,47g/l kohta Ahtanumit
1,47g/l kohta Cascade
1,47g/l kohta Chinooki
1,47g/l kohta Amarillot
1,47g/l kohta Simcoed
1,47g/l kohta Nelson Sauvini